Sanitair Vollens
 

Waterverzachting

Leidingwater bevat naast zouten en mineralen ook calciumcarbonaat, in de volksmond beter gekend als kalk, en magnesium. De kalk, en in mindere mate ook de magnesium kunnen uw leidingen en kranen alsook uw huishoudtoestellen op termijn beschadigen. Leidingwater die veel kalk bevat noemt men hardwater. Zie het als de cholesterol van uw leidingen en van alle toestellen die op het waternet zijn aangesloten.

Een waterverzachtingsysteem, filtert of vergruist de kalk zodanig dat deze minder voorkomt of zo fijn wordt dat deze niet blijft plakken in uw waterleidingen.

Zelfs als uw leidingen al aan het dichtslibben zijn door kalkafzetting zal een goed waterverzachtingssysteem de kalk geleidelijk aan oplossen. Als uw verwarmingsketel op meer dan 60 graden is ingesteld dan krijgt u zowiezo op termijn probleem met de kalk. De investering in een goede waterverzachter betaald zichzelf op termijn dubbel en dik terug. Uw vaatwasser, wasmachine, kranen, boiler,... zullen langer meegaan. Hoe groter uw sanitaire installatie hoe groter de voordelen van zacht water zijn.

Sanitair Vollens warmwatercomfort

website designer